inte lätt att vara gravid

nu kommer det nya rön om än det ena, än det andra. de senaste åren har gravid- och baby-informationen fullkomligt exploderat i alla forum.

tidningar, förstås, det ena glassiga magasinet efter det andra. även vanliga föräldratidningar och till och med mer traditionella damtidningar ger ut extranummer och specialutgåvor med tema gravid och baby. nu finns dessutom alla extra tv-kanaler med specialprogram med allt från mysiga designprylar till uppfostringstv med samma tema. och så har vi då hela internet med hemsidor och bloggar för alla tycken och smaker. skall man få en fullständig bild av vad som är lämpligt eller tillrådligt genom dessa nätverk blir man ju alldeles rutig i hjärnan! undrar om det är nyttigt för en blivande/nybliven förälder?

sveriges myndigheter lär ha mycket regler och rekommendationer till sina medborgare jämfört med övriga världens, har jag läst. alltså inte i form av lagar, utan mer som tips - det här har visat sig fungera, gör gärna så. en del tycker att det är pekpinnigt och strängt. jag tycker att det kan vara skönt att få svart på vitt om vissa grejor. särskilt i de fall man inte har en mamma eller mormor i närheten att fråga. i många andra länder lever man på andra sätt, med andra nätverk, och där sprids ju sunt förnuft och gammal hävd ändå.

det senaste som kom idag gäller såväl alkohol som fiskolja. vissa saker lägger man in moraliska aspekter på. ja, vad skall folk säga?

det är sunt att använda bondförnuftet, i den mån man har ett. att tacka nej till alkohol eftersom man har småbarn har fler dimensioner än att substansen går över i mjölken - och det gäller både mamma och pappa. läs gärna tips, råd och erfarenheter från andra föräldrar - men våga stå på dej med ditt sätt att hantera läget!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0