fotokurs 2

jaa, jag hinner tydligen inte riktigt med...

i lördags var jag ute en sväng med kameran. eftersom jag skulle skjutsa till tidiga tåget från skövde tänkte jag passa på att ta lite morgonbilder, inspirerad av den första lektionen i kursen. det var många vackra vyer på vägen men eftersom vi skulle passa en tid var det inte läge att stanna då. så jag åkte upp till en utsiktsplats ovanför det gamla kalkbrottet där cementa bröt kalk för att få lite vyer. och lite av morgonljuset är kvar.

skogsbilderna är tagna vid stugan på södra billingen.
fotokurs 1

jaha, då var det ett tag sedan igen, men nu tänkte jag använda den här lilla lagombloggen lite mer igen. jag har börjat på en alldeles lagom fotokurs, eller "fotografi och visuell kommunikation 7,5 hp" som den formellt heter.

i första lektionen fick vi som "läxa" dels att studera bilder som vi tycker är fängslande, dels att gå ut och plåta, plåta, plåta - bra och dåligt. bara för att få igång färdigheten.

dessa bilder kunde vi för skojs skull samla i en "bilddagbok", föreslog läraren, men jag tänkte att jag har ju mina bloggar redan så varför börja med något nytt? om man vill kan man ju göra en bok av dem sedan.

idag gick jag en promenad längs hjo-åns dalgång för att se hur långt hösten hade kommit. resultatet blev bl a de här bilderna. tyvärr lade batteriet av innan jag hann hem, men det är saker som händer.
ren och skär humor

det har blivit lite mycket recept här nu, märkte jag. för att bryta denna trend går vi nu över till något helt annat.

dagens pausfågel! håll tillgodo!


kakor kakor kakor

ibland har man ett större behov av kakor än annars. just nu är det lagom med ytterligare ett recept tycker jag. de här kakorna fick jag recept på för många år sedan och de är så där härligt onyttiga.

"rigmors havrekakor" ca 50 st.

ugn 175 grader ca 15 min

rör ihop 3 hg smält eller flytande matfett
3,6 dl strösocker
3 dl havregryn
1 ägg
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

fördela ca i msk smet i varje muffinsform. grädda och låt svalna minst 10 min.

kolasås: 150 g smör eller margarin (fast)
3 dl socker
1-3 msk kakao
1 msk vetemjöl
6 msk grädde (knappt 1 dl)

sjud ihop såsen i någon minut. låt svalna lite och häll lite i mitten av varje kaka. låt kallna innan de förpackas och ev fryses in.

RSS 2.0