en ovanlig dag

skottdagen - en gång vart fjärde år. plötsligt finns det en 29/2. hur skall vi fira det, då?

flickorna får lov att fria idag, enligt traditionen. undrar om mina döttrar passar på. jag själv har ju redan firat silver, så det lilla nöjet är avklarat.

däremot har riksförbundet sällsynta diagnoser utsett denna sällsynta dag till att uppmärksamma alla dessa sällsynta patienter. så här står det på förbundets hemsida:

"En dag som skapats för att uppmärksamma att det finns människor som har sällsynta diagnoser och därför lever med särskilda svårigheter.

Dagen har inrättats för att upplysa allmänhet, politiker och vårdgivare om att det finns sällsynta diagnoser och att det är många olika diagnoser. Det är inte ovanligt att ha en sällsynt diagnos. Men de som har en hamnar ändå en ovanlig situation.

Riksförbundet Sällsynta diagnoser är initiativtagare till dagen som genomförs i flera europeiska länder. Det är vi som anordnar Sällsynta dagen i Sverige.

Riksförbundet Sällsynta diagnoser är en handikapporganisation för människor med sällsynta diagnoser som leder till omfattande och livslånga funktionshinder. Förbundet har ca 7 500 medlemmar och representerar ca 50 olika sällsynta diagnoser."

vill du vara med och stödja förbundets arbete kan du skriva på eller göra en annan insats här

ett bra sätt att uppmärksamma en ovanlig dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0