rabarberparfait

så underbart god blev denna parfait! jag utgick från ett recept på fläderparfait och ändrade lite så att det blev lite magrare, men å, vad gott det blev!

till ca 1,5 liter färdig parfait gick det åt
4 st äggulor
1½ dl socker
ca 1½-2 dl rabarberkompott kokad av endast finskuren rabarber och socker (efter smak) på svag värme - inget vatten!
2,5 dl vispad grädde
2,5-3 dl matlagningsyoghurt (eller turkisk yoghurt)

vispa äggulor och socker till en tjock smet i kokande vattenbad på spisen. tag från värmen och vispa smeten kall, i kallt vattenbad.

blanda i den kalla kompotten och vispgrädden. rör tills det är väl blandat.

frys massan utan omrörning i t ex rund plastbunke eller portionsformar. (lägg ev plastfolie i botten om parfaiten skall stjälpas upp.)

ställ formen i kyl ca 40 min före servering. stjälp upp och garnera med färska jordgubbar eller hyvlad blockchoklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0