ursäkta!

i dagens dn läser jag att gerry och kate mccann, föräldrar till madeleine som försvann i portugal för nästan ett år sedan, får en ursäkt i flera engelska tidningar.

i dessa tidningar, och i flera media, har föräldrarna utmålats som samvetslösa monster som kallblodigt mördat sin dotter och sedan gömt henne.

dessa uppgifter har byggt på portugisiska polisuppgifter, som var helt ogrundade. det finns inga som helst bevis mot paret. ändå har det blåsts upp en hel hönsgård runt en fjäder: dna-tester från en hyrbil som figurerat i sammanhanget, men inte ens de speciellt säkra.

idag har alltså flera engelska tidningar gått ut med en gemensam ursäkt för att de medverkat till att sprida misstankarna mot paret, och betalar på eget bevåg ett "skadestånd" till en fond som inrättats för att bekosta sökandet efter den treåriga flickan - som, om hon är i livet, alltså är närmare fyra nu. sex miljoner kronor handlar det om, för att ha publicerat ungefär ett hundratal sakfel om dessa personer.

kan man sätta ett pris på ett gott namn och rykte? kommer det inte alltid, ändå, att finnas kommentarer om "ingen rök utan eld"? eller känner de sig härmed rentvådda? det får vi aldrig veta.

ursäkt låter så lättvindigt i sammanhanget. beklagande skulle vara mera adekvat.

och sökandet efter madeleine fortsätter.

Kommentarer
Postat av: m

Paret McCann måste vara riktiga affärsgenier. Först mörda sin egen dotter och sen bli miljonär på kuppen... Man kan ju hoppas att samvetet kommer ikapp dem nån gång.

2008-03-19 @ 18:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0