att ge ut en bok

jag lovade hjälpa en vän att göra en ny layout till hennes bok. hon gav ut den för ca 15 år sedan och de ca 300 ex hon hade har sålt slut. det är en liten bok på ca 50 sidor, men det är ändå kul att vara delaktig.

just nu håller jag på och letar foton och typsnitt för fullt. det är den lätta och roligaste delen. sedan kommer man till hur man gör med själva processen. det har ju hänt en del inom media på senare år. vi kollar priser hos olika tryckare, förstås, men så finns det andra tjänsteföretag som gör t ex publishing-on-demand, där man t o m kan skicka in lösa handskrivna blad om man vill, få dem renskrivna, layoutade och publicerade.

och det är svårt att jämföra priser. bara tryck eller andra tjänster som man knappt vet finns: isbn-numrering, marknadsföing, pliktexemplar till bibliotek, pressreleaser?

man vet för lite om hantverket också. skall boken vara inbunden, limmad, häftad eller klamrad? sedan finns det olika papperskvaliteter, ja, det är en djungel där ute! men det är bara att lära sig.

vi har tänkt ha den färdig i början av maj. . .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0