glitterspray

har just läst ut bengt af klintbergs tredje bok med skrönor och vandringshistorier. den ena mer fantastisk än den andra, och det verkar inte finnas någon ände på berättelserna. det kommer säkert fler böcker i serien!

i den sista av berättelserna i boken handlar det om exploderande hjärnor. vissa människor löper en överhängande risk för att deras hjärna kan explosera när som helst, menar den berömde neurologen "doktor anatolij martinenko från moskva". åkomman kallas hyper-cerebral elektros och uppträder endast hos högintelligenta människor med stor koncentrationsförmåga. anlagsbäraren kan väsentligt förbättra sina överlevnadschanser genom att vara uppmärksam på symtomen. doktorn rekommenderar att man vid känning av dessa tar täta pauser när man ägnar sig åt mentala aktiviteter. om svaret på minst tre av följande sju frågor är ja betyder det att man har hce:

1 får du ibland huvudvärk när du täker alltför intensivt? (kan vara ett tecken på överhettade nervbanor)
2 hör du ibland ett ringande eller surrande ljud i öronen? (kan bero på elektricitet i skallens hålrum)
3 är det ibland omöjligt för dig att få en viss tanke ur huvudet? (kan vara ett tecken på för hög elektrisk aktivitet i hjärnbarken)
4 använder du mer än fem timmar om dagen till läsning eller annan tankeverksamhet? (ett vanligt symtom på hce är en tendens att överutnyttja hjärnan)
5 känner du ett tryck mot tinningarna när du blir arg eller frustrerad? (de som dött i hce sägs ofta ha klagat över tryck mot huvudet när de upplevde starka känslor)
6 händer det att du hetsäter glass eller sötsaker? ( begär efter socker är typiskt för människor med för högt elektriskt tryck i kraniet)
7 har du en benägenhet att analysera dig själv för mycket? ( bärare av hce-anlaget är ofta introspektiva grubblare)

vilken tröst att klintberg bedyrar att inte ett ord är sant! jag som började känna hur det osade krut. . .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0