och så ringer svärmor

och berättar att de har bestämt sig för att flytta in i lägenheten de har blivit erbjudna. och sälja huset, där de bott sedan 1976, när yngsta barnet föddes.

svärmor och svärfar har varit och tittat på flera lägenheter men nu kände de att det nog var dags att sätta ner foten. den här lägenheten är lagom stor och lagom dyr, och så ligger den jättevackert med utsikt över hamnen. det finns en inglasad balkong som går inåt, i princip som ett extra rum. huset är byggt i en fyrkant runt en vacker innegård och det finns både hiss och trappa upp till andra våningen där lägenheten ligger. 

det är själva beslutet som har varit det svåra. de kan ju inte ha en massa plats över, och en stor trädgård, bara ifall någon kommer och skall hälsa på. men ändå är det ju ett lite traumatiskt beslut att fatta.

vi har redan sagt många, många gånger att beslutet måste vara deras eget, och det ska vara en lägenhet som de själva skulle trivas med, inte för de som hälsar på. det är ju förstås enklare också att byta lägenhet om man skulle vantrivas, än att bryta upp från ett hus. flytten från huset blir inte mindre jobbig om man väntar ett år eller två.

så det känns bara bra för alla syskonen k att veta att föräldrarna nu har fått bestämma sig och får packa ihop i lugn och ro tillsammans, och kanske få några friska år till på den nya adressen i staden lagom. och att det bara blir ett stenkast från oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0