fotokurs 5, examinationsuppgift

Uppgiften bestod i att skildra två arbetsplatser - näringsverksamheter - i min närhet.

Jag valde den lilla blomsteraffären Hjo Blomster, som just blivit större genom en ombyggnad, och det stora byggnadsföretaget J Wennergrens AB.

Så här ser jag dem.


fotokurs 4

ligger lite efter med fotona i kursen, men här kommer mina senaste verk. skall illustrera två förhållningssätt som fotografer kan ha: mirrors och windows.

lagom tid

att dela plantor och gräva ner, för att bli förvånad över till våren!

idag fick jag ett par rejäla plantor rabarbet av en härlig, bautastor, gammaldags sort av en kompis. hon visste inte vad hon skulle göra med alla sina rabarber nämligen.

jag ska gräva ner dem vid stugan. de rabarberplantor jag har där är nämligen som blyertspennor, vid riktigt fördelaktiga förutsättningar kan de bli som snickarpennor. man får skörda två stånd för att koka lite kräm eller baka en paj.

så jag hoppas att dessa växer till sig och blir stora och starka!

fotokurs 3

Denna lektion handlade om att lära känna sin systemkamera ordentligt rent tekniskt. Oooh, jag har varit slarvig och mest kört på "auto", för det blir väldigt bra med min kamera. Jag behärskar alltså alla "auto"-lägen tycker jag. Men så var det de manuella, som jag måste slå upp varje gång jag skall ställa in. Nu ska jag lära mig det utantill!

Bländare och tid kunde jag ju principerna om innan, som tur var. Men hur man räknar ut förhållandet däremellan vet jag inte om jag bryr mig om. Jag har ju kört med samma metod som när jag har ett mönster men använder annat garn och stickor... dvs "räknar" ut det med ryggmärgen.

Här kommer några av mina senaste verk. Har inget med en annan aktuell Anka att göra...:)


RSS 2.0