här är en till som har fattat!

det är helstressande med all den här moderna interaktiviteten. man skall ringa in och rösta här, man skall maila in sin synpunkt där, man skall sms'a för att vinna det. . .

anna mannheimer är en förståndig kvinna som beskriver det hela i sin krönika i dagens GP. tyvärr ligger inte hennes utmärkta krönika i "världens gång" på gp.se - där står det bara en massa om melodifestivalen idag. men men. kommer det in under dagen, så uppdaterar jag!

jag tycker inte om att den sk "allmänheten" alltid skall vara experter och döma om vad som är bäst i alla lägen. i synnerhet inte om det sitter en jury i tv och talar om vad vi skall tycka egentligen - om vi vet något över huvud taget.

dessutom är det inte "alla" som ringer och röstar. det är ett urval av de som tittar på det aktuella tv-programmet; det är de som ids bry sig så mycket så de kommer sig för med att lyfta luren och ringa. det är de som vill skänka en slant till radiohjälpen. och det är de som har något intresse av att en viss artist eller konstellation skall vinna - man kanske känner personen, eller har ekonomiska intressen i verksamheten. det är också viktigt vad personen har gjort, eller vad som skrivits, före just den här tävlingen.

tro aldrig att "svenska folket har sagt sitt"!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0