rassel mellan hägg och syrén

ibland försöker jag bara låta bli att tänka. t ex nu när det bara rasslar ut pengar, det mesta över ett av barnen.

ja, vi har ju försökt vara rättvisa och när de andra har behövt har vi förstås ställt upp och sett till att det gått ihop sig för dem också, men just nu är det precis som förgjort. det går inte ens att tänka på något som liknar en budget.

yngste sonen tar studenten inom kort. just när vi pustat ut för att han klarat körkortet, med hjälp av några extra tusen rassel från oss redan där, så kommer diverse krav på mössa, balbiljett, finkostym, studiofotografering osv. bara balbiljetten går på 700 spänn. som han inte har. som tur var fick han en smoking till balen alldeles gratis av en välvillig närstående, annars hade det varit ett par tusen till, om han inte valt att ha morfars frack som också hänger i klädkammaren.

ändå har vi ännu inte börjat med studentskylt och menyn till studentmottagningen. och det skall vara en rejäl blombukett till utspringet på skolgården. och så vill man ju ge honom en present dessutom. men sonen propsar tack och lov inte på att få alla andra extra tillbehör som lanseras i sambnd med gymnasieavslutningen nuförtiden. champagneglas med ingraverat namn. speciell penna med datum och namn. guldbroderi på studentmössan (som inte ens är snyggt...). det är ju vi som vill fira honom, och då vill vi förstås att han skall få vara med på det som arrangeras. men man undrar hur ensamstående föräldrar med flera barn fixar det här!

och jag försöker låta bli att tänka. och bara vara glad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0