hylands hörna, eller vad?

nu kommer siffror som visar att det var drygt fyra miljoner som såg finalen i melodifestivalen i lördags.

halva sveriges befolkning, om man undantar riktigt små barn och riktigt gamla.

mer imponerande: 81% av alla som hade på tv'n tittade på just detta program. grattis svt! då har ni lyckats vad man inte gjort sedan gamle hylands dagar - ni vet, då när alla hela tiden såg samma program - om man hade tv.

komikern och svenska folkets nya nalle-björn gustafsson kunde inte helt dölja vad han kände när han gjorde sin sista entré i meloditurneringen. när han kom in genom globen, där många tusen personer satt och jublade, i solglasögon och med två "livvakter" som oskadliggjorde varsitt "fan" (det hela var såklart uppgjort, men rätt effektfullt) i bakgrunden. väl vetande att ytterligare miljontals människor jublade hemma i sofforna. för ett par sekunder såg han helt ogrumlat lycklig ut, pojken! sedan klev han in i rollen igen.

det är alltför sällan man får se sådant.

vi andra får ägna oss åt att fraska. det är en verksamhet som jag hörde tals om i det utmärkta radioprogrammet mannheimer och tengby den 9 mars. så här skriver de på hemsidan:

"ordet kommer från en förkortning: föreningen för relaterandet av sanna komplimanger.
det är lätt att bli medlem. man bara bestämmer sig så är man med. att FRASKA betyder att man MÅSTE föra vidare komplimanger som man hör.

om någon berättar för dig att någon annan är bra, duktig, gjort något som är värt en komplimang, så måste du föra det vidare till den personen. säg det när ni möts. maila det snabbt till personen. sms:a!"

det var anna mannheimers farmor irma som startade den här föreningen. varför inte bestämma dej för att gå med? så får vi alla säkert se fler ogrumlat lyckliga sekunder framöver!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0