debatt

sedan stina lundberg-dabrowski började leda programmet debatt på svt har det parallellt förts en ständig debatt om hennes förmåga att utföra just detta arbete.

jag har inte själv lyckats se ett helt program i serien, därför avstår jag från att göra ett eget inlägg i denna debatt.

nu har stina bestämt sig för att hoppa av. kanske klokt. det är roligare att bli ihågkommen som den duktiga intervjuaren som fick alla världens prominenta personer, utom margaret thatcher, att hoppa jämfota i tv, än som den dåliga debattledaren.

på ledarsidan i dagens svd föreslår maria abrahamsson att det sista programmet som stina gör skall ägnas åt att diskutera hur en bra debatt skall vara. alltså ett samtal om vad debattprogramidén innebär. en debatt om debatten. en metadebatt. abrahamsson tycker att man ska bjuda in ett antal tunga politiker, rutinerade debattledare, journalister, luttrade tv-tittare m fl till detta samtal, för att på så sätt utkristallisera det ultimata debattprogrammets viktigaste beståndsdelar.

men om nu stina är en så usel debattledare; hur skall hon kunna lotsa alla dessa personer genom diskussionernas vågor, så att alla åsikter får komma fram? en synnerligen otacksam och omöjlig uppgift!

och inte minst - det är lätt att sitta hemma i soffan och vara en utmärkt program- och debattledare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0