bra svensk tv-produktion

än kan svt göra riktigt, riktigt bra tv! nu är det bevisat.

jag hade visserligen läst boken i förväg, så jag visste hur det skulle gå i den nya serien kungamordet. men ändå var det spännande från första minuten till den sista, som sändes nu i kväll.

marie richardsson spelade otroligt, övertygande bra - den slagna hustrun, som ändå på något sätt försöker ursäkta sin älskade mans beteende. och reine brynolfsson, som den totalt okänsligt mannen som är mån om sin karriär och ansikte utåt, fullständigt utan insikt om sitt beteende. och runt omkring i birollerna, fullfjädrade proffs, som suzanne reuter, morgan alling och alexandra rapaport - för att nämna några. den unga sheraye esfandyari imponerade också, som topp-politikerns kvinna- och invandrar-alibi, utan att för den skull överdriva fördomarna om "svartskallar".

synd att det inte fanns en tillräckligt bra svensk roman att bygga manus på, så att produktionen kunde blivit helsvensk! och manus och regi hämtades också från andra sidan sundet. vi behöver våra danska "kusiner" och deras rutin på att göra bra tv-serier. samtidigt är det bra att svt tar vara på kunskaper som inte finns längre bort, när det där extra tillskottet behövs.

för det räcker ju inte med bra skådespelare för att det skall bli bra. det har vi tyvärr sett exempel på någon gång för ofta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0