bra att veta!

tänk att det görs undersökningar om precis allting. för några år sedan var det en kvinna som väckte uppmärksamhet när hon gjorde en doktorsavhandling om badrumsstädning. nu har det kommit en undersökning som visar att det är bra för arbetsförmågan att surfa på nätet på arbetstid.

men nu vaknar det kritiska tänkandet. mind lab international. det låter som om undersökningen är beställd av något internetföretag - och sist i artikeln står det också att det är dataföretaget hewlett-packard. hm. hur många har deltagit i undersökningen? för att det skall gälla som ett representativt urval skall det vara 1000 slumpmässigt utplockade medborgare. här är det ett tjugotal. alla kvinnor. från sju olika europeiska länder.

mätningar på hjärnaktiviteten plus hjärtfrekvensen visar att de mår bättre om de privatsurfar än om de inte gör det. tio minuters surfande per dag sägs öka välbefinnandet markant. finns det inte andra faktorer som spelar in här, undrar "vän av ordning"? om man äter choklad samtidigt som man surfar? om barnen är friska? om man har levande växter på kontoret?

vad händer om man surfar mer än tio minuter? mår man dåligt då? kanske får man dåligt samvete för att man försummar sitt jobb? eller mindre än tio minuter? känner man att man inte hinner läsa färdigt? hann man inte kolla priser på alla villor man hade tänkt?

nej, den där undersökningen väcker fler frågor än den svarar på. framför allt: hur ser det ut om man gör om undersökningen på män?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0