trött, överansträngd eller känslig?

sedan några år tillbaka får jag på vårkanten lite problem med mina ögon. huden runt ögonen blir torr och det svider och kliar även i själva ögonen.

när detta började, var jag mitt uppe i en intensiv studieperiod, med flera timmar per dag framför datorn, varför jag befarade att det hade med strålning eller elallergi att göra. en hudspecialist på närmaste regionssjukhus tog mig ur den villfarelsen, det behövdes bara en bättre hudkräm, och så var det ur världen. förmodligen bara den vanliga torra inomhusluften och statisk elektricitet som blir så här års.

nu är problemet här igen. för några veckor sedan var jag på apoteket och sökte efter ytterligare hjälp, just mot ögonbesvären. och eftersom även jag till viss del är mottaglig för reklamens makt, tänkte jag testa visine, som har gått som följetong i reklamspottarna på tv.

och nu fick jag ett nytt problem. det visade sig att det fanns inte mindre än fem olika sorter. "trötta ögon", "trötta ögon sensitiv", "torra ögon", "intensiv" och "natt".  på förpackningarna stod det "för uppfräschande lindring av trötta, överansträngda ögon", "för intensiv uppfräschning av trötta, känsliga ögon", "för lugnande, smörjande lindring", "för intensiv smörjning och återfuktning av mycket torra ögon" respektive "för ytterligare lindrande smörjning av torra ögon under natten". Den sistnämnda var väl den tydligaste, typ nattkräm för ögonen, men jag ville ha en för dagbruk.

jag frågade farmaceuten vad det var för skillnad. hur skulle jag veta vad mina ögon led av?

- det får du känna efter själv, blev svaret.

så jag tog en i högen och hoppades på det bästa. de kostade lite för mycket för att jag skulle köpa en av varje och testa alla på en gång. tja, ögondroppar är ögondroppar, de funkar väl, men jag går med en gnagande oro för att någon av de andra skulle gjort en enormt mycket större skillnad. . .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0