söndagseftermiddag

frampå förmiddagen upptäckte vi att det låg en extra yngling och sov inne i sonens rum. helt ok, men sagde yngling hade vikt sig tredubbel för att få plats i sonens lilla tvåsitssoffa i stället för att gå ut i rummet intill och sträckt ut sig i sin fulla längd i familjesoffan, där det även fanns en filt. jaja, är man 18 så går allting. och vi hade inte ens hört när han kom, då hade vi gått och lagt oss fick vi veta senare.

så det blev ett kuvert till vid söndagsmiddagen - en riktig sådan med stekt färsk kyckling, potatis och gräddsås, men också en rejält tilltagen sallad à la gi med bönor och rotfrukter, olivolja och äppelcidervinäger. fast efterrätt blev det också, glass med hemgjord jordgubbssylt. skulle aldrig falla mig in att ställa den svenska frågan "vi skall äta nu, vill du vänta på t's rum eller skall du gå hem?"

diskussionen flöt mellan vilka dagstidningar resp gratistidningar som var bra/läsbara, christer sjögrens insats i melodifestivalen, grodan boll vs det susar i säven (svensk  vs engelsk barnkultur och dess traumatiska påverkan på det uppväxande släktet) och ett dataspel om andra världskriget där man möjligen kunnat ändra historiens förlopp. en ganska typisk diskussion i det sällskapet.

det är kul med människor som det går att diskutera med, särskilt om de är i en annan ålder än man själv. bland våra barn har diskussionerna alltid gått höga, och den här kompisen är också ett praktexempel på en som går sin egen väg men har slipat sina argument och vågar stå för det.

ibland önskar man att man kunde konservera vissa sidor och drag hos dem. det är ju inte alla som vågar vara sådana som vuxna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0