i en gammal lägenhet

är det jättemysigt att bo, fast den är alldeles för stor för oss egentligen. huset är byggt 1830 och fast lägenheten är pietetsfullt renoverad och moderniserad i mitten av 1980-talet så har den vissa egenheter.

den kvarts-cirkelformade gästtoaletten i hallen har inte ett vanligt lås, utan en hasp.
över diskbänken finns en strömbrytare till en kompostkvarn, som är bortmonterad sedan jättelänge.
väggströmbrytarna i alla rum är ett kapitel för sig, för en del av dem går till väggkontakter, en del till fönsterlampor och en del till taklampor - som man ju tror att de ska göra. efter två år är vi fortfarande inte säkra på vad det är vi slår av och på.
köksfläkten blåser upp allt matos i sovrummet, om man inte kommer ihåg att stänga av den vanliga bostadsfläkten när man slår på den. och det är nordlig vind. dessutom finns det en extra strömbrytare till köksfläkten inne i ett underskåp, där det tidigare förvarades en (otillåten) gasolflaska till en gasspis-häll som också är borttagen nu.
badrummet med separat toalett på övervåningen är klätt med laxrosa italiensk marmor. snyggt när man vant sig.
på vinden ligger hela den gamla köksinredningen kvar - blåmålade luckor med "snäpp"-handtag. och en del andra "antikviteter" som inte vi har släpat hit. men vinden är jättestor, så det gör inget. bara mysigt! sonen tyckte att vi kunde ha flyktingmottagning där, när vi flyttade in. . .

det finns bara en sådan här lägenhet i hela sverige. den är vår. och den är inte lagom - den är extraordinär!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0