för mycket eller för lite skämmer allt

läser en artikel i svd idag om att sporthandeln går urdåligt nu, eftersom snön uteblir i södra halvan av sverige. nu tvingas handlarna rea ut vinterutrustningen. det kostar att hålla lager och dessutom är grejorna omoderna nästa säsong, så ut med det bara!

stackars, stackars handlare! men med lite omvärldsorientering kan man faktiskt, liksom några av handlarna gjort, lägga upp en reservtaktik med barmarks-prylar, som rullskidor eller orienteringsutrustning. cyklar har ju också fått ett uppsving de senaste veckorna, läste jag någon annanstans.

bara häromdagen for tanken genom mitt huvud: vad bra att snöröjningen inte kostat så mycket i år, då finns det ju pengar till att såga upp och forsla bort de stora träd som blåst ner i stormen utan att det blir jätteförluster i budgeten.

face facts: inte en vinter i hela mitt liv har det kommit lagom med snö! det har aldrig hänt att alla är 100% nöjda! låt oss se det så här: "det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna" - färre halk- och snöolyckor i trafiken, färre benbrott i skidspåren, besparingar i sjukdagar och i sjukvård som kan korta köerna till andra behövande patienter, utveckling av andra utomhussporter eller byggen av "skidtunnlar" - skapar nya arbetstillfällen i södra sverige, kanske som komplement till sportaffärer. . .

hela samhället är ju i grunden samma stora "nöjesfält", eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0