"dom smiter med allt mitt guld..."

under de senaste veckorna har staden lagom drabbats av en mängd inbrott. det börjar bli riktigt otäckt nu. flera stölder i veckan.

några blir av med bildelar, t ex airbags som skruvar ur vissa bilmodeller och försvinner spårlöst.

andra får inbrott i bostäder och blir av med tekniska prylar som tv-apparater, och åter andra förlorar guldsmycken - medan silver och annat som också är värdefullt får vara ifred.

ett äldre par i min närhet råkade ut för den senare typen av inbrott i förra veckan. mycket små brytmärken på ett fönster, inte ett dammkorn som lämnade spår. alla askar prydligt kvar i byrålådan, tömda på guldklockor, ärvda ringar och halsband som samlats och vårdats under ett långt liv. allt minnessaker med större affektionsvärde än de tusenlappar som man kanske kunde få ut vid försäljning på marknaden. polisen misstänker att sakerna skickas iväg utomlands och avyttras omedelbart.

om det ändå var så enkelt som det är i barnkulturens värld. när det är robin hood som tar från de rika skurkarna och ger till de fattiga. eller som i ture sventon där det är "ständigt denna vessla" som skall fångas in med hjälp av ett lösskägg eller herr omar. här i staden lagom kan man tro att det är minst tre olika ligor som är i farten.

i svd idag läser jag att åke holmbergs böcker om ture sventon skall ges ut på nytt, 60 år efter premiären. de utspelas ju i ett stockholm inte så olikt vår lilla stad idag - kanske kan polisen i distriktet lagom få lite tips från denna snillrike privatdetektiv. eller det kanske finns plats för en sådan att etablera en verksamhet här - så mycket som det händer nu skulle han säkert få ihop till sin dagliga temla!

Kommentarer
Postat av: Petra

Hej!
Jag har varit inne och läst lite i din blogg. Tänkte att jag inte skulle vara oförskämd utan lämna ett tassavtryck. Trevlig blogg! :)
//Petra

2008-05-19 @ 10:38:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0